Team

Mini's

Niveau 1 (groep 3) t/m 6 (groep 8)

op deze pagina vind je alles over 

Mini volleybal vanaf groep 3

Sinds januari 2020 zijn we gestart met mini volleybal in zijn huidige vorm. In het verleden konden kinderen altijd pas starten met volleybal vanaf groep 6, omdat volleybal een moeilijke technische sport is om te leren. Gelukkig is er veel verandert en kan volgens het Cool Moves Volleybal (CMV) al op jongere leeftijd gestart worden. In het begin leren de kinderen vooral veel balvaardigheid, dit wordt steeds specifieker en de volleybal technieken en bewegingen worden opgebouwd en uitgebreid.Vanaf groep 3 (niveau 1) tot en met groep 8 (niveau 6) worden kinderen klaargestoomd om het volleybal te kunnen spelen zoals iedereen het kent.

Voordat we in januari konden starten met een nieuwe en jonge lichting hebben we veel voorwerk verricht. Het is belangrijk dat kinderen het volleybal kennen, daarom laten we zoveel mogelijk van ons horen en hopen we dat er over volleybal gepraat gaat worden. Adrie Noij is de grondlegger van het Cool Moves Volleybal zoals het nu aangeboden wordt en hij heeft onze trainers een goed begin gegeven in de vorm van een workshop.

De afgelopen maanden zijn er bijna 30 kinderen heel enthousiast begonnen met volleybal, daarom was het natuurlijk extra jammer dat we door de COVID-19, het corona virus, gedwongen moesten stoppen. In mei zijn we weer gestart met buiten volleybal en de kinderen waren erg blij dat ze weer mochten komen.

De laatste 2 trainingen van het seizoen hebben we binnen af kunnen sluiten met als verrassing een shirt voor alle mini’s het nieuwe seizoen gesponsord door IJssalon Roberto. Rob Jongerius kwam de laatste training zelf langs voor een foto en natuurlijk met ijskar.

Het nieuwe seizoen start in de week dat de scholen ook weer starten. Er wordt getraind op vrijdag van 16 tot 17 uur en voor de kinderen vanaf groep 6 zijn er 2 trainingen in de week. Naast de trainingen mogen de kinderen vanaf groep 5 competitie gaan spelen op hun niveau, super leuk om met je team te spelen tegen verenigingen uit de regio.

Volleybal is een teamsport waarbij plezier met elkaar voorop staat. De kinderen leren te bewegen en hun balvaardigheid te verbeteren, maar vooral leren ze ook samen te werken.

We hopen op steeds meer bekendheid, zodat de kinderen met plezier komen volleyballen. Bij interesse stuur dan een mail naar: mini@jupiteroudewater.nl

what do you wanna know?

over de mini’s

Trainers

Bianca te Poele
Meta Achterberg
Tanja Rietveld- te Poele
Simone Sonneveld
Marco Rietveld

trainingstijden

Vrijdag: 16:00 – 17:00 uur

Woensdag: 16:30 – 17:30
(vanaf groep 6)

thuiswedstrijden

Zaterdagochtend