De vereniging

Nieuwsartikel

BLIJF OP DE HOOGTE VAN DE LAATSTE JUP-NIEUWTJES!

Volleyballers van Jupiter Heren 1 winnen en zetten grote stap richting derde divisie

Een belangrijke wedstrijd voor Jupiter afgelopen zaterdag in sporthal de Noort Syde. Met nog alles in eigen hand stond de cruciale wedstrijd tegen Majella op het programma. De nummer vijf van de competitie bleek eerder dit seizoen een lastige horde te zijn. In december werd er weliswaar met 2-3 gewonnen, maar Majella bleek een sterke opponent. Voor beide teams waren er nog reële kansen op promotie. Alle ingrediënten voor een spannende wedstrijd in Oudewater dus.

Met een volledig fitte selectie werkte Jupiter een goede trainingsweek af. De verloren wedstrijd van vorige week zaterdag tegen Vollingo werd dinsdag geanalyseerd en de punten waarop het mis ging kwamen uitgebreid aan bod. De terugkeer van Mattijs Dellemijn en Jop Verweij leverde daarbij nieuwe energie na de domper van vorige week. Toch viel kort voor de wedstrijd diagonaal Robin van Achthoven uit door ziekte en kon coach Arjen Dening ook niet beschikken over Ruben Hogendoorn. De passer loper die het team de laatste weken op sleeptouw nam ging tijdens de warming up door zijn enkel en lijkt de rest van het seizoen te moeten missen.

Een flinke aderlating kort voor de wedstrijd, de positieve sfeer die er hing werd hierdoor even overgenomen door een wat bedrukte stemming. Toch moest de knop op. Met in de basis Jop Verweij, Robin van der Laan, Robert de Vries, Giel van der Wijden, Remco Venhof, Corjan Harkes en Rik Maaijen werd de wedstrijd scherp gestart. Direct vanaf het begin lag de pass stabiel richting de spelverdeler, die zo makkelijk het spel kon verdelen. Gedurende de eerste set steeg het vertrouwen. De aanvallers sloegen overtuigend de punten binnen en de blokkering stond goed. De eerste set werd met uitstekend spel gewonnen met 25-14.

Het niet onaardig spelende Majella was ook in set twee en drie niet opgewassen tegen het energieke en krachtige aanvalsspel van Jupiter. Waar achterin regelmatig spectaculaire reddingen werden verricht door libero Rik had Jop de aanvallers voor het uitkiezen. Op elke aanvalspositie stonden scorende spelers met vertrouwen. Na enkele mooie drie meter aanvallen van Robin en sterke blokkeringen van Giel leek het verzet van Majella echt gebroken. Set twee en drie gingen gewonnen met 25-19 en 25-16.

Ook de laatste set was een prooi voor Jupiter. Het team uit Oudewater bleef sterk spelen. Met 25-19 was de belangrijke 4-0 winst een feit. Hiermee werd een enorme stap richting promotie gezet. In de resterende twee wedstrijden moeten er nog 3 sets gewonnen worden. Over twee weken staat een uitwedstrijd tegen hekkensluiter Atalante op het programma waarna nog een thuiswedstrijd tegen de koploper volgt.