De vereniging

Nieuwsartikel

BLIJF OP DE HOOGTE VAN DE LAATSTE JUP-NIEUWTJES!

Jupiter heren 1 wint spektakelstuk tegen Vollingo

Afgelopen zaterdag stond er een belangrijke thuiswedstrijd op het programma voor de volleyballers van Jupiter heren 1. De altijd beladen wedstrijd tegen concurrent Vollingo uit Gouda stond in het teken van voorlopig aanhaken of afhaken in de strijd om promotie. Jupiter startte als vijfde tegen nummer drie Vollingo dat de laatste weken in goede vorm steekt. De volle tribune zorgde vanaf het begin van de wedstrijd voor een mooie sfeer en een extra gemotiveerd Jupiter.

Jupiter moest het doen zonder de zieke Rik Maaijen en de geblesseerde Robin van Achthoven. De startende zes waren Jop Verweij, Robert de Vries, Giel van der Wijden, Robin van der Laan, Ruben Hogendoorn en Corjan Harkes. Direct vanaf het begin lag het niveau hoog. Beide teams serveerden sterk en wisten met mooie aanvallen het publiek op de banken te krijgen. Logisch gevolg was dat de set lange tijd gelijk opging. Een sterkte eindsprint zorgde uiteindelijk voor setwinst voor de thuisploeg met 25-21. 

Jupiter, dat eindelijk weer het spel liet zien dat vorig seizoen zo vaak gespeeld werd, zette dit door in set twee. Vol energie en strijdlust werd er een voorsprong opgebouwd. Door onder andere een aantal harde drie meter aanvallen van Robin en goede blokkeringen van Robert leek de set lange tijd de kant van Jupiter op te gaan. Op een voorsprong van 22-20 waren het echter drie fouten op rij die Vollingo het voordeel leek te geven, 22-23. Coach Arjen wist met een time out het tij alsnog te keren waarna Corjan met een goed blok het beslissende punt kon maken (25-23).

Een toch wel verrassende 2-0 voorsprong zorgde voor extra geloof in eigen kunnen. En dat was te zien in set drie. Overtuigend aanvalsspel maakte dat Vollingo in de verdediging weinig te vertellen had. Desondanks bleef het ook in set drie lang gelijk opgaan. Een goede wissel gaf het laatste woord aan Jupiter. De ingevallen Remco Venhof zorgde met zijn gekende aanvalsstijl voor de laatste drie punten waardoor ook deze set met 25-23 binnen gehaald werd. 

Winst was een feit, de laatste set zou nog een extra punt voor de ranglijst hebben opgeleverd maar de energie en bravoure leek wat weg te ebben. Vollingo pakte al snel een grote voorsprong die Jupiter niet meer wist weg te werken. De gasten uit Gouda pakte zodoende de laatste set met 19-25. Al met al een heel sterk optreden van Jupiter dat een plekje stijgt in de strijd om promotie. Donderdagavond staat een mooie bekerwedstrijd tegen derde divisie ploeg Switch Hooglanderveen op het programma. Een mooie test om te kijken of de mannen een niveau hoger aankunnen.