• Geschiedenis

    Op 6 oktober 1966 kwam op de bovenzaal van restaurant Seelt in Oudewater een aantal volleybalpioniers bijeen. Na een aantal mislukte pogingen (van S´59, UNIO, een groepje onderwijzers en de KPJ) waren nu alle verschillende partijen bij elkaar en werd de volleybalvereniging opgericht. Ongeveer 21 volleyballers sloegen aan het trainen in de gymzaal bij de oude Immanuëlschool, aan de Gerard Davidstraat. De clubnaam Jupiter werd enige tijd later bedacht. In het begin werd er alleen nog getraind, pas in 1967-1968 werd voor het eerst deelgenomen aan de NeVoBo-competitie. De heren presteerden het om enkele jaren achtereen te promoveren. Het beginnersniveau van de derde klasse werd dan ook binnen enkele jaren ingeruild voor een wekelijks presteren in de derde divisie. Ook de dames presteerden er op los in deze eerste Jupiter-jaren. Na trainingen werd er altijd een bezoek gebracht aan Seelt.

    Jarenlang werd er getraind in het zaaltje aan de Gerard Davidstraat en in later jaren bij de MAVO. Voor de wedstrijden en een deel van de trainingen waren diverse teams aangewezen op zaalruimte buiten Oudewater, zoals sporthal De Meent in Schoonhoven. Door de bouw van de Eiber in 1975 is de ontwikkeling van de vereniging in een stroomversnelling geraakt, maar ook daar kampte men op een gegeven moment weer met ruimtegebrek.

    In de jaren '80 werd aan het volleyballen ook het basketballen en recreatief volleyballen toegevoegd. Jupiter verbreedde van volleybalvereniging naar zaalsportvereniging. Eind jaren ´90 verhuisde Jupiter naar de nieuwe sporthal De Noort Syde aan de Touwslag in Oudewater.

    Vandaag de dag
    Vandaag de dag is Jupiter een ´volwassen´ en gezellige volleybalvereniging (het basketballen is inmiddels beëindigd) met heren- en damesteams, jeugdteams en Cool Moves Volley (mini??s), een masterteam en een recreantenafdeling. De thuisbasis is sporthal De Noortsyde in Oudewater, waar om de zaterdag de thuiswedstrijden worden gespeeld